De geruchten dat hij na dit seizoen Williams verruilt voor Ferrari leiden Valtteri Bottas af, zo erkent de 25-jarige Fin.

Bottas wordt al maanden genoemd als mogelijke opvolger van Kimi Raikkonen bij de 'Scuderia'.  Het contract van de oud-wereldkampioen loopt eind dit seizoen af, al heeft Ferrari een optie om de verbintenis te verlengen.

"Als ik eenmaal in de auto zit, ben ik niet bezig met alle verhalen", zegt Bottas tegen de BBC. "Het enige waar ik dan aan denk is racen. Naast de baan is het anders. Deze geruchten werken verstorend, ze leiden me af."

Bottas wil juist optimaal geconcentreerd zijn, zodat hij Williams aan een overwinning kan helpen. Volgens de Fin blijkt uit de zege van Ferrari-coureur Sebastian Vettel afgelopen weekeinde in Hongarije dat Mercedes niet onverslaanbaar is.

"Zeg nooit 'nooit'. Mercedes heeft een heel snelle auto, maar in de autosport kan alles gebeuren. We moeten gewoon elke kans benutten die zich aandient. Wellicht lukt het dit seizoen al om een Grand Prix te winnen."

Bottas stond dit seizoen eenmaal op het podium; in Canada werd hij derde. In Bahrein en Spanje legde de Fin beslag op de vierde positie.