Renault maakt in het najaar bekend op welke manier ze na 2016 betrokken zal zijn in de Formule 1. Komend seizoen zal het Franse bedrijf in elk geval actief blijven als motorleverancier van het Toro Rosso van Max Verstappen en Red Bull Racing.

Renault is in gesprek met een aantal teams over een overname.

"Er is nog niets rond, maar we zijn de afgelopen periode aardig opgeschoten. Binnenkort hakken we een knoop door", aldus Cyril Abiteboul, de chef autosport van Renault, in gesprek met ESPN.

"We weten nu veel beter waarom we in de Formule 1 actief willen zijn en met welk budget dat is. Er is echter nog geen reden om iets naar buiten te brengen."

Renault lag vooral aan het begin van dit Formule 1-seizoen onder vuur vanwege de ondermaatse prestaties van de motor. Mede daardoor haalden Toro Rosso en Red Bull Racing niet het optimale uit de auto, tot openlijke frustratie van teambaas Christian Horner van het Oostenrijkse team.

"Onze plannen voor 2016 staan in elk geval vast. We houden ons aan het contract met Toro Rosso en Red Bull", zegt Abiteboul. "We zijn ook al bezig met de nieuwe krachtbron."

Speculaties

Renault heeft al verschillende teams benaderd voor een overname. "Daar maken we geen geheim van. Er wordt veel gespeculeerd."

"De ene dag is het Lotus, dan weer Sauber, vervolgens Toro Rosso. Het is inderdaad een van de opties. Met Lotus moeten we wel extreem voorzichtig zijn, want dat team kampt met grote financiële problemen."

Lotus is het voormalige fabrieksteam van Renault; tussen 2002 en 2010 heette de renstal Renault F1 en in 2011 Lotus Renault. In 2005 en 2006 veroverde Fernando Alonso de wereldtitel in dienst van Renault, dat tot en met 2014 nog de motoren leverde aan Lotus.