Sebastian Vettel heeft veel vertrouwen geput uit zijn zege in de Grand Prix van Hongarije van zondag.

De coureur van Ferrari kondigde voor die race al aan om het Lewis Hamilton en Nico Rosberg van Mercedes zo moeilijk mogelijk te willen maken. Nu gaat de Duitser nog een stapje verder.

"Er is nog steeds veel werk te verzetten om ze in te halen, maar je weet maar nooit", doelt Vettel maandag tegen de BBC op de wereldtitel in de Formule 1.

In de WK-stand gaat regerend wereldkampioen Hamilton nog wel aan de leiding met 202 punten voor zijn teamgenoot Rosberg (181). Vettel staat derde met 160 punten.

Dat zowel Hamilton als Rosberg zondag in een turbulente race niet op het podium eindigde, is voor viervoudig wereldkampioen Vettel de bevestiging dat het duo niet onklopbaar is.

"Ik ben er zeker van dat we er absoluut alles aan zullen doen om het onmogelijke mogelijk te maken", aldus Vettel. "De beste manier om dat te bereiken is om kalm te blijven en gewoon je best te doen."

Zeer welkom

James Allison, technisch directeur van Ferrari, spreekt woorden van gelijke strekking, al is hij iets voorzichtiger. Volgens de Brit zal de renstal in het restant van het seizoen in ieder geval alles uit de kast halen.

"We hebben veel matige optredens achter de rug, dus dit is zeer welkom", doelt Allison op de zege van de 28-jarige Vettel in Hongarije.

"Nu hebben we een korte zomerstop, waarin we twee weken vrij zijn. Daarin kunnen we op het strand gaan zitten, ons dit herinneren en hopen dat er nog goede dingen gaan gebeuren."

Allison waakt voor zelfoverschatting, maar geeft wel toe dat het optreden van Vettel in Hongarije vertrouwen heeft gegeven.

"Het is onrealistisch dat we dit niveau in alle races kunnen laten zien, maar we hebben in eerdere races niet laten zien waartoe we in staat zijn. Hopelijk kunnen we wat meer meedoen als het seizoen weer verder gaat."

Op 21 augustus begint de eerstvolgende Grand Prix, wanneer de eerste vrije training op het Belgische Spa-Francorchamps op het programma staat. De race is twee dagen later.