Max Verstappen gaat na zijn klinkende vierde plaats in de Grand Prix van Hongarije met een goed gevoel de zomerstop in. Zijn doel voor de rest van het seizoen verandert echter niet.

"Het doel blijft zo veel mogelijk punten pakken", aldus Verstappen, die twaalf punten veroverde op de Hungaroring, waardoor hij uitkomt op een totaal van 22 punten.

Het Formule 1-seizoen gaat op 23 augustus verder, met de Grand Prix van België, de elfde race. Het wordt een soort thuiswedstrijd voor de Nederlander, maar de Toro Rosso-coureur tempert de verwachtingen enigszins voor de race op Spa-Francorchamps. 

Hij denkt namelijk dat zijn team er in Hongarije op papier beter voor stond dan in België het geval zal zijn. "Dat is jammer, maar er valt niets aan te veranderen."

Singapore en Sotsji

Bovendien verwacht Verstappen dat hij pas later in het seizoen structureel beter kan scoren, omdat Torro Rosso's motorleverancier Renault dan met een aanzienlijke update komt.

"Die update komt misschien voor de race in Sotsji op 11 oktober, dus hopelijk gaat het daarna beter."

Wat Verstappen echter niet uitsluit, is dat hij tussendoor goed voor de dag kan komen in Singapore, de race die na de Grands Prix van België en Italië op 20 september gepland staat.

"Daar liggen goede kansen. Dat is net als Hongarije een circuit waar we het normaal gesproken goed kunnen doen, al is het altijd even afwachten."

Finishen

Verstappens teambaas Franz Tost zei in Hongarije dat hij vindt dat de Toro Rosso-bolides betrouwbaarder moeten worden, omdat ze te vaak door technische pech niet aan de finish komen.

Als dat lukt, worden er volgens de Oostenrijker vanzelf meer punten gescoord. "Want in de gevallen dat we zijn uitgevallen, deden we meestal mee om de punten", aldus Tost.

Volgens Verstappen is de betrouwbaarheid de laatste tijd wel "iets beter" geworden en is het verder zaak voor Toro Rosso en Renault er gewoon het beste van te maken.