Jos Verstappen is onder de indruk van het optreden van Max Verstappen in de Grand Prix van Hongarije. De 17-jarige Verstappen finishte zondag als vierde op de Hungaroring in Boedapest.

"Het zat mee", zegt Verstappen senior met gevoel voor understatement. "Ik ben hier natuurlijk erg blij mee. Dit is even lekker voor de zomerstop en voor het team is dit ook belangrijk. Dit zijn toch twaalf punten erbij."

In 1994 finishte Jos Verstappen zelf als derde op de Hungaroring. Even leek een podiumplek er voor zijn zoon ook in te zitten, nadat Daniel Ricciardo een tijdstraf boven het hoofd hing voor een botsing met Nico Rosberg.

Uiteindelijk kreeg Ricciardo geen straf, wat Verstappen senior terecht noemt. "Want zijn actie op Rosberg was op zich fair, dus het was niet verdiend geweest als hij een straf had gekregen."

"De eindfase was wel spannend", vervolgt Jos Verstappen. "Je weet niet wat er kan gebeuren. Ik heb m'n vingers gekruisd gehouden en gehoopt dat Max de finishvlag zou halen."

Groei

Volgens zijn vader heeft Max Verstappen met diens optreden op de Hungaroring bevestigd wat voor hem de hele eerste seizoenshelft al duidelijk is: "Dat Max veel leert. Je ziet absoluut progressie."

"In de race vind ik het altijd wel goed geweest, maar ik vond zaterdag z'n kwalificatie bijvoorbeeld ook sterk, net als twee races geleden in Oostenrijk. Als hij zo door blijft gaan, komt hij er wel."

Toch moeten Nederlandse racefans volgens de 43-jarige Jos Verstappen niet aan dit soort resultaten gaan wennen.

"Want hiervoor moet wel alles meezitten", zegt hij. Daarmee doelt de oud-coureur onder meer op de goede strategie die Verstappens team Toro Rosso had uitgedokterd en het slim inspelen op de safety car-situatie.