Lewis Hamilton toonde zich zondag zelfkritisch na zijn zesde plaats in de Grand Prix van Hongarije. De regerend wereldkampioen van Mercedes was betrokken bij meerdere incidenten.

"Dit was een van mijn slechtste prestaties in lange tijd", sprak Hamilton na afloop tegen Motorsport.com. "Ik weet niet waar het aan lag, misschien een gebrek aan concentratie."

Hamilton was van pole position vertrokken, maar kwam na de eerste ronde als tiende door nadat hij van de baan was geschoten. Later kreeg hij onder meer nog een drive-through penalty.

"Het was een ongelooflijk bizarre race. Of ik punten verdiende? Dankzij hulp van boven heb ik die in elk geval wel gekregen. Ik moet even rustig ademhalen en zorgen dat ik tijdens de komende race beter presteer."

Ondanks zijn mindere optreden vergrootte Hamilton zijn voorsprong in de WK-stand op zijn teammaat Nico Rosberg tot 21 punten. "Dankzij het team verlaat ik Hongarije nog met een paar punten. De strategie was echt perfect."

Voor Hamilton kwam er een einde aan een reeks van zestien races waarin hij op het podium eindigde.

Rosberg

Rosberg leek even op weg naar de leiding in het WK. Door een botsing met Daniel Ricciardo viel hij echter terug. Uiteindelijk werd de Duitser als achtste afgevlagd.

"Ik was heel erg tevreden over het verloop van de race. In de 64e ronde ging het echter mis. Soms is deze sport echt zwaar. Opeens verloor ik al mijn punten."