Sebastian Vettel hoopt dat hij in de Grand Prix van Hongarije voor een verrassing kan zorgen en Mercedes in de problemen kan brengen, maar waakt ook voor de dreiging van Red Bull.

De Ferrari-coureur was derde in de kwalificatie, met een tijd die 0,751 seconde trager was dan die van snelste man Lewis Hamilton. Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg klokte de tweede tijd.

Vettel is blij met zijn kwalificatie en koestert de hoop om de mannen van Mercedes in de race te kunnen verrassen.

"Meer dan de derde plek zat er niet in, maar ik hoop op een goede wedstrijd. Er gebeurt hier immers vaak veel in de race", zegt de viervoudig wereldkampioen over de Grand Prix van Hongarije, die zondag om 14.00 uur van start gaat.

"Ik denk dat het vooral een spannend gevecht wordt met Red Bull en Williams achter ons, maar met wat geluk kunnen we hier misschien winnen. Het zal echter heel moeilijk worden Mercedes te verslaan."

Red Bull

Als het aan Daniel Ricciardo ligt, de coureur van Vettels vorige team Red Bull, staat de Duitser morgen niet op het podium. "Ik denk namelijk dat wij zeer sterk zijn in de race", verklaart Ricciardo, die zich als vierde kwalificeerde, tegenover Motorsport.com.

"Ik zat in de kwalificatie maar een halve tiende achter Sebastian en onze racesimulaties zagen er op vrijdag bovendien erg sterk uit, terwijl op de vorm van Ferrari geen peil te trekken valt."

"In de vrije trainingen waren ze immers niet zo indrukwekkend. In de kwalificatie waren ze daarna wel weer snel, maar ik denk echt dat we ze zondag kunnen pakken."

Vettel vlakt Red Bull ook zeker niet uit, maar heeft vertrouwen in Ferrari. "Vrijdag was een lastige dag voor ons, dus het heeft weinig zin dat te vergelijken", legt hij uit.

"Zaterdag zijn we de juiste weg weer ingeslagen. Red Bull is hier sterk, maar we hebben ons beter gekwalificeerd en dat laat zien dat we sneller zijn. Hopelijk verslaan we ze in de race dus ook weer."