Mercedes-coureur Nico Rosberg sluit niet uit dat hij in de Grand Prix van Hongarije een strategisch gokje zal wagen om te proberen het duel met teamgenoot Lewis Hamilton in zijn voordeel te beslissen.

"Het is inderdaad een optie om op een bepaald moment voor andere banden te kiezen dan waar Lewis mee rijdt, maar waarschijnlijk alleen als de race een tweegevecht wordt. We moeten kijken wat we gaan doen", aldus Rosberg na de kwalificatie van zaterdag.

De Mercedes-teamgenoten beginnen de race in Boedapest zondagmiddag om 14.00 uur vanaf de eerste startrij, met Hamilton voor Rosberg.

Inhalen is echter lastig op de bochtige Hungaroring, terwijl het nog maar de vraag is of Rosberg de WK-leider met een goede start kan verrassen. "Onze starts zijn de laatste tijd namelijk erg onvoorspelbaar."

Rosberg was in de kwalificatie een halve seconde langzamer dan Hamilton. De Duitser kan niet verklaren waardoor het gat zo groot was. "Ik kon gewoon de snelheid niet vinden", zegt de nummer twee in de WK-stand, die wel duidelijk maakte ongelukkig te zijn met de afstelling van zijn auto omdat deze volgens hem te veel onderstuurt.

"Het is nu even frustrerend, maar zondag zal ik er weer klaar voor zijn om aan te vallen. Het racen gaat goed, en zo lang dat het geval is, kan ik het omdraaien. "

Hamilton

Hamilton rekent zich ondertussen nog niet rijk, maar is wel zelfverzekerd. "Dit is een zware race, dus ik ben er nog niet. Maar het gaat dit weekend tot op heden super en ik hoop dat ik dat om kan zetten in een zege."

Hamilton won dit jaar al vijf Grands Prix, Rosberg drie. Na negen races voert de titelverdediger het WK aan met 194 punten, Rosberg volgt met 177.