Max Verstappen is zeer tevreden over zijn kwalificatie zaterdag voor de Grand Prix van Hongarije. De Nedederlander veroverde de negende startplek en heeft er voor zijn gevoel het maximale uitgehaald.

"Je moet realistisch zijn: ik had Red Bull al voor ons verwacht. Mercedes, Ferrari en Williams zijn steevast ook sneller. dus dan zit je al snel op de negende plaats", aldus Verstappen, die denkt dat zijn laatste kwalificatierondje "maximaal" was.

"Zeker omdat we in de vrije trainingen problemen hebben gehad en onze voorbereiding dus niet ideaal was, denk ik dat we heel tevreden mogen zijn." 

"We waren in de kwalificatie vanaf het begin goed en in elk deel hebben we een stap gezet."

WK-punten

Als Verstappen zondag weer negende wordt, pakt hij voor de derde keer dit seizoen punten. De 17-jarige Nederlander vindt het echter moeilijk om te zeggen of dat er ook inzit. 

"Dat komt doordat ik geen racesimulatie heb kunnen doen in de vrije trainingen. Eén of twee punten zou wel mooi meegenomen zijn."

Verstappen is niet van plan verdedigend te gaan rijden. "Dat ben ik nooit van plan, ik wil aanvallen."

De race in Hongarije begint zondag om 14.00 begint. Lewis Hamilton verzekerde zich zaterdag van pole position voor zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg. Sebastian Vettel van Ferrari start als nummer drie.