Red Bull-teambaas Christian Horner is er niet bang voor dat zijn renstal zonder fabriekssteun komt te zitten als motorleverancier Renault inderdaad besluit het team van Lotus te kopen.

Red Bull rijdt net als Toro Rosso, het team van Max Verstappen, met Renault-motoren. De geruchten dat Renault daarnaast het team van Lotus over wil nemen om zo meer publiciteit en inkomsten uit haar investeringen in de Formule 1 te halen zijn er al langer.

"Maar ik ben daar niet bezorgd over", luidt Horners korte reactie tegenover NU.nl. Die reactie ligt in lijn met zijn eerdere verklaring dat Red Bull de contractuele garantie heeft dat het door Renault als 'hoofdteam' zal worden aangezien.

Horner liet eerder desondanks wel optekenen dat het de relatie met Renault de laatste twee jaar "duidelijk op de proef is gesteld", omdat de motoren van de Franse fabrikant in het V6-tijdperk, dat de Formule 1 in 2014 is ingegaan, vermogen missen en zeker dit jaar onbetrouwbaar zijn gebleken.

Franz Tost

Lotus liet donderdag weten open te staan voor een overname door Renault, maar op een definitieve beslissing van de Franse autofabrikant is het nog even wachten. Vermoedelijk hakt Renault de knoop pas door tijdens de zomerstop, die aankomende maandag begint en tot eind augustus duurt.

In navolging van Horner maakt Franz Tost, de teambaas van Red Bulls opleidingteam Toro Rosso, zich momenteel nog niet al te druk over de ontwikkelingen. "Ik weet het niet. Ik hoor alleen maar geruchten. We moeten afwachten wat Renault doet, dan zien we wel", aldus de Oostenrijker tegen NU.nl.

Tijdens de persconferentie voor teamchefs op vrijdag zei Horner dat het aan Renault is om te bepalen wat het wil. "Zij moeten keuzes maken voor hun toekomst, oftewel 2016 en daarna", stelde hij, waarbij hij verwees naar de overeenkomst met Renault die tot eind volgend jaar doorloopt.

Over wat Red Bull ondertussen van Renault verwacht, is Horner duidelijk. "Ze moeten ons een motor geven waarmee we competitief kunnen zijn." 

Voor 2015 is het echter nog een tijdje doorgaan op dezelfde voet. Horner verkondigde dat Renault vermoedelijk pas over vijf races, als de Formule 1 medio oktober neerstrijkt in Rusland, met een performance update voor haar krachtbron komt.