Sergio Perez is vrijdag met de schrik vrij gekomen na een forse crash in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije. De Mexicaan van Force India maakte op snelheid een koprol met zijn bolide, maar bleef ongedeerd.

Perez ging te wijd bij het uitkomen van bocht elf. Vermoedelijk ging er daarbij iets stuk aan de ophanging van het rechter achterwiel.

De Mexicaan schoot daardoor ineens naar rechts, schoof zijwaarts over de baan en klapte schuin in de vangrail, waarna hij terug de baan op schoof.

De Force India van Perez stuiterde daarbij over de kerbstones, waarbij het rechter voorwiel onder de auto klapte toen deze naar rechts omhoog stuiterde, waardoor de bolide een pirouette maakte en vervolgens linksom over de kop klapte.

Perez bleef eerst even ingesnoerd op de kop in de auto hangen, maar liet over de boordradio weten in orde te zijn. Met hulp van een suppoost klom hij uit de auto. Na enige medische controles, arriveerde Perez al weer in de paddock, waar hij tegenover de camera's van Sky Sports liet weten dat het een merkwaardig voorval was.

Verstappen

Door de crash van Perez hing de rode vlag enige tijd uit. Toen de sessie verder ging, met nog zeventien minuten op de klok, was het nog druk in de slotminuten.

Max Verstappen was één van de eerste coureurs om weer de baan op te gaan in een sessie waarin hij sowieso de meest productieve coureur was.

Verstappen reed 27 ronden en liet daarbij een tiende tijd noteren op bijna 1.8 seconde van snelste man Lewis Hamilton. De tweede tijd was er voor Hamiltons Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg, die een tiende moest prijsgeven op de 1.25,141 van Hamilton.

Verstappen was op zijn beurt twee tienden trager dan zijn Toro Rosso-collega Carlos Sainz. De Spanjaard werd zevende met zijn 1.26,727. 

Beide Toro Rosso's eindigden dus bij de eerste tien, waarin Kimi Raikkonen namens Ferrari 'best of the rest' was achter het dominante Mercedes-duo. Raikkonen was 0.671 seconde trager dan Hamilton.

Wel zorgde Raikkonen nog voor een korte rode vlag-situatie toen zijn voorvleugel stuk ging nadat hij een kerbstone had geraakt en de rommel opgeruimd moest worden.