Carlos Sainz is zeer gelukkig met de samenwerking met zijn teamgenoot Max Verstappen. Volgens Sainz is de jonge Nederlander een "heel talentvolle coureur" en halen ze het beste in elkaar naar boven bij Toro Rosso.

Dat vertelt Sainz in een interview met NU.nl op de Hungaroring in Boedapest, waar zondagmiddag de Grand Prix van Hongarije wordt verreden.

De 20-jarige Sainz, net als zijn Nederlandse teamgenoot bezig aan zijn eerste jaar in de Formule 1 met Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso, denkt dat hij en Verstappen het team goed vooruit helpen door zowel hun samenwerking als rivaliteit.

"Tot op heden verloopt onze samenwerking geweldig. Max en ik hebben een vergelijkbare aanpak, benaderen het team op dezelfde wijze en werken keihard. Dat maakt het makkelijker voor het team om vooruit te komen", meent de Spanjaard, die het gebrek aan ervaring – Sainz en Verstappen zijn het jongste rijdersduo in de Formule 1 ooit – dus niet als pijnpunt ziet.

Gezond

Sainz typeert zijn relatie met Verstappen als 'gezond'. "We respecteren elkaar, mogen elkaar en kunnen met elkaar lachen", zegt Sainz.

"We zijn samen bij wat etentjes geweest en gaan soms zondagavond na de race wat doen. Het is geen geheim dat we het goed met elkaar kunnen vinden." Vreemd is dat ook niet, meent Sainz. "We vinden dezelfde dingen leuk – auto's en Formule 1 – en leven nu allebei onze droom."

Ondanks de goede verstandhouding naast de baan, proberen Verstappen en Sainz elkaar op het circuit natuurlijk te kloppen. Volgens Sainz zorgt de lijn tussen kameraadschap en rivaliteit daarbij niet voor problemen: "Ik ben het gewend. Zodra je je helm op zet, telt alleen het racen."

Wat het racen betreft, erkent Sainz dat hij in Verstappen een sterke rivaal binnen het team heeft. "Ik vind hem een heel talentvolle coureur. Max is net zo snel als ik. In de ene bocht ben ik sneller, hij weer in de ander. We pushen elkaar heel erg."

Het volledige interview met Carlos Sainz is hier te lezen.