Marcus Ericsson en Felipe Nasr zullen ook volgend jaar de coureurs zijn bij het Formule 1-team van Sauber.

De 24-jarige Ericsson en de 22-jarige Nasr hebben hun contract bij Sauber met een jaar verlengd, zo maakt de Zwitserse renstal donderdag bekend op de eigen site.

"Dat we al zo vroeg hun contracten verlengen, geeft aan dat de coureurs en het team zeker weten dat we de juiste richting op gaan", aldus teambaas Monisha Kaltenborn. "We hebben het volste vertrouwen in de kwaliteiten en het talent van Marcus en Felipe. Ondanks hun jonge leeftijd zijn ze heel professioneel."

Ericsson debuteerde vorig jaar namens het inmiddels failliete Caterham in de Formule 1. De Zweed heeft dit jaar in zijn debuutseizoen bij Sauber zijn eerste punten gepakt door een achtste plaats in Australië en een tiende plek in China.

Nasr was vorig jaar actief als testcoureur bij Williams. Dit jaar maakte hij zijn debuut in de Formule 1 namens Sauber. De Braziliaan heeft voorlopig zestien punten behaald door een vijfde plek in Australië, een achtste plaats in China en een negende plek in Monaco.

Zondag vindt de tiende race van dit seizoen plaats wanneer op de Hungaroring de Grand Prix van Hongarije wordt verreden.