Red Bull-teambaas Christian Horner is voorzichtig optimistisch over de vooruitgang bij Renault, maar hij dringt er wel op aan bij de motorleverancier om de geplande verbeteringen sneller door te voeren.

Renault is de laatste weken aan het testen met aanpassingen aan de motor en de eerste resultaten zouden bemoedigend zijn. Het is echter nog niet mogelijk om de updates binnenkort al te introduceren bij Red Bull en Toro Rosso.

"Ik denk dat Renault goede progressie boekt", zegt Horner maandag in een interview op de officiële site van de Formule 1.

"Nu moeten ze een strategische beslissing nemen over wanneer ze de update zullen doorvoeren en welke richting ze de rest van het seizoen opgaan met hun ontwikkelingen. Dat heeft namelijk een heel grote invloed op volgend jaar."

Horner ziet de verbeteringen liever vandaag dan morgen komen. "Geduld hebben is niet echt iets waar we goed in zijn. We willen de verbeteringen in de prestatie van de motor het liefst zo snel mogelijk zien."

Schuitje

Red Bull en Toro Rosso kennen dit jaar veel problemen met de Renault-motor. Met name aan het begin van het seizoen leverde dat ook regelmatig uitvalbeurten op bij de coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat (Red Bull) en Max Verstappen en Carlos Sainz (Toro Rosso).

De Britse teambaas vertelde ruim een week geleden bij de Grand Prix van Oostenrijk aan NU.nl dat er zowel bij Red Bull als bij Renault keihard gewerkt wordt om de situatie te verbeteren.

"Onze relatie met Renault is de laatste twee jaar op de proef gesteld, dat is duidelijk. Renault moet net zozeer vooruitgang maken met hun motor als wij met onze auto, dus we zitten in hetzelfde schuitje."