De FIA gaat Formule 1-teams erop wijzen dat een herhaling van de 'nep-pitstop' die Mercedes afgelopen weekeinde uitvoerde tijdens de Britse Grand Prix niet zal worden getolereerd.

Dat meldt Motorsport.com. Mercedes was op Silverstone in een gevecht gewikkeld met Williams om de eerste plaatsen toen monteurs van het Duitse team in de veertiende ronde naar buiten kwamen voor een pitstop.

De wagen van zowel Lewis Hamilton als Nico Rosberg bleef echter buiten. Met de 'nep-pitstop’ wilde Mercedes Williams 'uitdagen' om naar binnen te gaan.

"We weten dat Williams moeilijkheden ondervindt om het vol te houden met de banden. Door te doen alsof we vroeg naar binnen gingen, hoopten we een reactie uit te lokken", legt teambaas Toto Wolff van Mercedes uit. "Wellicht zouden zij naar binnen gaan. Het was een spelletje dat helaas niet werkte."

In artikel 23.11 van het Formule 1-reglement staat dat medewerkers van een team alleen in de pitstraat mogen lopen tijdens races om te werken aan een wagen.

Mercedes is niet tot de orde geroepen omdat het op het moment zelf onmogelijk was om vast te stellen of het ging om een 'nep-pitstop' of een op het laatste moment afgeblazen pitstop.