McLaren-baas Ron Dennis geeft de coureurs Jenson Button en Fernando Alonso nadrukkelijk niet de schuld van de matige prestaties in dit seizoen.

"Ze doen het allebei fantastisch", zegt Dennis in gesprek met Sky Sports. "Om eerlijk te zijn denken we momenteel niet eens aan de coureurs."

McLaren maakt zich momenteel meer druk om de prestaties van Honda, sinds dit seizoen de motorleverancier van de Britse renstal. Alonso en Button veroverden tot nu toe gezamenlijk niet meer dan vijf WK-punten.

"Het is echt een uitdaging. Ze zijn aan het worstelen op verschillende vlakken, zoals snelheid en betrouwbaarheid", aldus Dennis. 

"Honda heeft gelukkig veel middelen ter beschikking en die gebruiken ze ook. We hebben regelmatig contact en die discussies zijn niet altijd plezierig voor hen."

Dennis vraagt om geduld. "Uiteraard is het pijnlijk wat we nu meemaken, maar pijn kan ook motiverend werken. Zonder een partner als Honda is het onmogelijk om wereldkampioen te worden. Eén ding staat vast: we komen terug."