Red Bull Racing heeft de intentie om het eind 2016 aflopende contract met motorenleverancier Renault uit te dienen.

"Er wordt veel gezegd", aldus teambaas Christian Horner van de Oostenrijkse renstal in gesprek met Motorsport.com. "We hebben een verbintenis tot eind 2016. Wat er verder wordt beweerd, is pure speculatie."

Horner reageert op het bericht in verschillende Engelse media dat het Britse Aston Martin in gesprek is met Red Bull Racing en zodoende aan een motordeal met Mercedes te helpen.

De partijen zouden op initiatief van Aston Martin om de onderhandelingstafel zitten.

Er zou gesproken worden over een constructie waarbij Mercedes de motoren levert, maar Aston Martin als dank voor haar rol als initiatiefnemer en 'tussenpersoon' in de onderhandelingen wordt erkend als technische partner van Red Bull en ook advertentieruimte krijgt op de bolides.

"Afgelopen week werden we gelinkt aan Ferrari, nu is het weer Aston Martin. Volgende week is het waarschijnlijk Honda of Lamborghini. Elke week is er wel wat", reageert Horner.

Renault

Red Bull gebruikt nu nog Renault-motoren, maar is daar al langer openlijk niet tevreden over. Renault heeft de ontwikkelingsslag afgelopen winter gemist en de betrouwbaarheid van de Franse krachtbronnen was begin dit jaar zeer slecht.

Inmiddels gaat het op dat vlak beter, maar ontbeert het de Renault-motoren nog altijd aan vermogen.

Mercedes-topman Toto Wolff liet onlangs optekenen dat Mercedes niet met Red Bull wil samenwerken, waarbij één van de redenen volgens de Oostenrijker is dat de motorafdeling van Mercedes het al druk genoeg heeft.

Momenteel levert Mercedes' motortak krachtbronnen aan haar eigen fabrieksteam én de klantenteams van Williams, Force India en Lotus.