Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene maakt zich enigszins zorgen over het niveau van de 'Scuderia'.

Na een sterke seizoensstart (met onder meer een zege in Maleisië) leek Ferrari in staat voorzichtig bij Mercedes aan te sluiten, maar de laatste paar Grands Prix is het Italiaanse team afgehaakt en heeft het de handen vol aan Williams.

Afgelopen zondag, in Groot-Brittannië, vocht Williams na een goede start zelfs om de zege op het circuit van Silverstone.

Ferrari kwam aanvankelijk niet in het stuk voor, totdat het begon te regenen. De Williams-bolides deden het slecht op de natte baan en zakten terug, terwijl Sebastian Vettel door een goede strategie toch weer naar het podium mocht.

Voor Arrivabene is dit echter geen reden om tevreden te zijn. "Het glas is half leeg voor ons, niet half vol", mopperde hij in Silverstone.

"Als het niet was gaan regenen, had deze race heel anders uitgepakt. We moeten dus maar eens serieus kijken naar wat er fout gaat bij ons."

Stap vooruit

Williams-coureur Bottas vermoedt dat zijn team 'zeker een stap vooruit' heeft gezet, maar op bepaalde circuits ook simpelweg sterker is dan op andere banen.

Zijn landgenoot Kimi Raikkonen denkt dat hetzelfde waar is voor zijn team Ferrari.

"De ene baan ligt ons beter dan de andere, terwijl we ook afhankelijk zijn van welke banden Pirelli meeneemt naar een race. We zullen ons moeten verbeteren om daar minder last van te hebben."

Geen stap terug

Vettel, derde op Silverstone én in de tussenstand van het WK, erkent dat Ferrari gedacht had sterker te zijn in Groot-Brittannië. "Het tempo van Williams heeft ons verrast", geeft hij toe.

"Voor ons was het gewoon geen goed weekend, want het gat naar de kop was groter dan voorheen, maar ik denk niet dat we een stap terug hebben gezet", vervolgt Vettel.

"We hadden het hier gewoon niet goed voor elkaar qua afstelling, terwijl Williams en Red Bull juist progressie hebben geboekt. Daardoor zaten we erg dicht bij elkaar."