Max Verstappen vermoedt dat zijn vroege uitvalbeurt zondag in de Grand Prix van Groot-Brittannië veroorzaakt werd doordat zijn banden iets te koud waren na de safety car-fase. 

De safety car werd het circuit opgestuurd na botsingen tussen de McLaren- en Lotus-coureurs. Tijdens de neutralisatie koelden Verstappens banden af, waardoor de grip ervan af nam.

"Het is moeilijk te zeggen wat het precies was, maar ik denk dat de banden iets te koud waren. Ik had de harde banden om en die zijn hier heel moeilijk op te warmen", aldus Verstappen, die al na drie ronden uitviel.

"Er stond daarnaast veel wind, die echt in vlagen kwam. Net op het moment dat ik vol op het gas ging kwam de wind er ook vol in, en door die samenloop van omstandigheden verloor ik de auto."

Gemiste kans

Toen Verstappen in het grind kwam, wilde zijn auto niet in z'n achteruit, waardoor hij niet meer weg kwam. De Grand Prix, die werd gewonnen door Mercedes-coureur Lewis Hamilton, werd volgens Verstappen zo een "gemiste kans".

"Zeker omdat het aan het eind van de race regende is het een gemist kans. Maar er is niks meer aan te veranderen, jammer genoeg."

Overigens was de race van Verstappen bijna nóg eerder voorbij, want hij zat bij de start heel dicht achter de botsende Lotussen en McLarens en kon vooral laatstgenoemde bolides maar net ontwijken. "Het scheelde echt niet veel. Het was enorm dringen."

Drie ronden later was de race voor Verstappen dus alsnog voorbij, nadat hij zaterdag in de kwalificatie ook al spinde. "Helaas was dit niet mijn weekend. Ik ga me nu gewoon op de volgende race concentreren, over drie weken in Hongarije. Daar moeten we sterker terugkomen."