Max Verstappen vermoedt dat het weer komend weekeinde een rol kan gaan spelen bij de Grand Prix van Groot-Brittannië.

"Het weer kan apart zijn en de zijwinden op het circuit van Silverstone kunnen het uitdagend maken", zegt de 17-jarige Formule 1-coureur dinsdag op zijn website.

"Door die zijwinden heb je soms een volledig andere afstelling nodig bij opeenvolgende sessies. Daarnaast zijn de bochten Becketts en Maggots erg belangrijk als het om de rondetijden gaat en het is heel belangrijk om in een goed ritme te komen."

Verstappen denkt wel dat hij met zijn Toro Rosso tot een goede prestatie kan komen op Silverstone.

"Het is een hogesnelheidscircuit, dat onze auto qua bochten moet liggen, hoewel we het op de lange rechte stukken misschien moeilijk zullen hebben. Het is een geweldige baan, dus ik kijk er echt naar uit om er te racen."

Verbeteren

Verstappen hoopt in Engeland voor de derde keer dit Formule 1-seizoen punten te pakken. Anderhalve week geleden finishte hij in Oostenrijk als achtste waardoor zijn totaal nu tien punten is. Daarmee staat hij op de veertiende plaats in de WK-stand.

Voordeel in de jacht op meer punten is volgens de Limburger dat hij Silverstone relatief goed kent. "Ik heb er in de Formule 3 gereden en een dag tijdens een Formule Renault 2.0 test. Dat is niet zo veel, maar al iets meer dan op enkele andere circuits."

"Het is geen gemakkelijke baan om snel onder de knie te krijgen, maar ik kwam erachter dat ik me gedurende het raceweekend daar flink verbeterde. Hopelijk kan ik dit weekend verder gaan waar ik gebleven ben en nog meer vooruitgang boeken."

Het Grand Prix-weekeinde in Groot Brittannië begint vrijdag met de eerste twee vrije trainingen. Zondag is de race.