Sebastian Vettel hoopt dat Kimi Raikkonen ook volgend seizoen zijn teammaat is bij Ferrari. De 35-jarige Fin beschikt over een contract dat eind dit jaar afloopt, al is er wel sprake van een optie om de samenwerking met één jaar voort te zetten.

"Ik ben blij met Kimi", aldus Vettel in gesprek met Motorsport.com. "Al vaak heb ik gezegd dat we heel veel respect voor elkaar hebben. Het gaat heel makkelijk tussen ons, er is geen ruis op de lijn."

Na acht races bekleedt Raikkonen de vierde plaats in het WK. Hij heeft 48 punten minder dan nummer drie Vettel.

"De laatste races presteerde Kimi wisselvallig en in de Formule 1 word je dan meteen bekritiseerd. Zelf overkwam het me vorig seizoen na vier fenomenale jaren."

Afgelopen week meldde teambaas Maurizio Arrivabene van Ferrari dat zijn renstal op korte termijn nog niet beslist over de toekomst van Raikkonen.

"We zijn nog niet eens op de helft van het seizoen. Ik kan nog niet tegen Kimi zeggen 'je blijft of je moet weg'. Ik wil dat mijn coureurs zich richten op hun prestaties en alles geven."

Mercedes

Vettel beseft dat Ferrari nog een grote achterstand heeft op Mercedes. "Het verschil is groot, maar we moeten kijken hoe het vorig jaar is gegaan."

"Als we dit en vorig seizoen tegen elkaar afzetten, presteren we eigenlijk het beste van alle teams."

De volgende Grand Prix is komend weekeinde op Silverstone.