Max Verstappen wil zeker twee jaar bij het team van Toro Rosso rijden om helemaal klaar te zijn voor een eventuele stap naar een van de topteams in de Formule 1.

Dat zei de jongste Formule 1-coureur aller tijden zondag in Zandvoort tegen NU.nl

Verstappen was op het circuit van Zandvoort om daar zijn rijkunsten te vertonen aan het Nederlandse publiek, dat in groten getale was afgekomen op het evenement. Volgens de organisatie waren er zeker 30.000 enthousiastelingen op de been.

De 17-jarige Verstappen bleef nuchter onder de grote aandacht, en blikte alvast even vooruit op wat er na zijn tot nu toe succesvolle debuutjaar kan gebeuren.

"Een ding is zeker: ik rij volgend jaar Formule 1", zei Verstappen zelfverzekerd. "Waarschijnlijk bij Toro Rosso. Ik denk dat het goed is om daar twee jaar te blijven om dingen te leren en dan misschien de stap naar een topteam te maken."

Verstappen gaf in Zandvoort ook een demonstratie samen met zijn vader Jos op de baan, die voor de gelegenheid in een Minardi uit 2002 was gekropen. Volgens Max heeft zijn vader nog weinig aan snelheid ingeboet. "Hij heeft lang stilgestaan, maar als je hem een dag laat testen, gaat 'ie ook wel hard hoor."

Bekijk het gehele interview:

Volgend weekeinde komt Verstappen weer in actie, tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone. Daarna volgt nog de Grand Prix van Hongarije, met aansluitend een zomerstop van een maand.

Iets voor de helft van het seizoen staat Verstappen op de veertiende plaats in het rijderskampioenschap, met negen punten. Dat is één plek boven zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr.