Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing heeft zijn contract bij de Oostenrijkse renstal verlengd.

De 41-jarige Brit verwijst de geruchten over een mogelijk vertrek bij Red Bull naar het rijk der fabelen. "Dat is absoluut niet waar, maar ik heb er geen seconde minder om geslapen", zegt Horner tegen Sky Sports.

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz zou ontevreden zijn over de resultaten dit seizoen en af willen van Horner.

"Ik heb onlangs mijn contract verlengd bij Red Bull. Mijn relatie met Dietrich is uitstekend en mijn doel is om het team op hetzelfde niveau te krijgen als anderhalf jaar geleden", aldus de Brit.

Renault

De prestaties van de Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat vallen tot nu toe tegen en de Oostenrijkse renstal wijt dat vooral aan motorleverancier Renault. Volgens Horner doet het team er alles aan om de wagen sneller te maken.

"We doen alles wat mogelijk is zodat wanneer we meer vermogen krijgen, we er klaar voor zijn. We focussen ons op de ontwikkeling van de auto en willen er alles uithalen wat er in zit."

Horner verwacht dat Red Bull aankomend weekend in Silverstone goed voor de dag zal komen. "Het verschil in topsnelheid met de concurrentie is nog steeds een factor, maar het is niet zo belangrijk als in Canada of Oostenrijk. Hopelijk zijn we de komende races competitief en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Renault de motor verder ontwikkelt."