Renault is van plan om binnen nu en enkele weken een formeel bod uit te brengen op het Formule 1-team van Lotus.

Dat bericht de Duitse krant BildRenault fungeert momenteel als motorleverancier van Red Bull Racing en Toro Rosso, het team van Max Verstappen.

Al het hele seizoen krijgt Renault veel kritiek omdat de krachtbron onvoldoende betrouwbaar is en niet voldoende vermogen heeft.

Eigenaar Dietrich Mateschitz van Red Bull meldde begin deze week zelfs dat "we het plezier in de Formule 1 aan het verliezen zijn".

Red Bull overweegt om met Ferrari in zee te gaan als motorleverancier. Het contract van Renault met Red Bull Racing en zusterteam Toro Rosso loopt eind 2016 af.

Prost

Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost zou als Renault-adviseur een belangrijke rol spelen bij de onderhandelingen met Lotus, het team dat momenteel Mercedes als motorleverancier heeft. Die verbintenis loopt tot 2020.

Lotus is het voormalige fabrieksteam van Renault; tussen 2002 en 2010 heette de renstal Renault F1 en in 2011 Lotus Renault. In 2005 en 2006 veroverde Fernando Alonso de wereldtitel in dienst van Renault, dat tot en met 2014 nog de motoren leverde aan Lotus.

Eigenaar Gerard Lopez van Lotus wil niet reageren op de berichtgeving dat Renault zijn team overneemt. Directeur Matthew Carter van Lotus meldde in mei rond de Grand Prix van Spanje dat de renstal geen koper zoekt en ook niet te koop staat.