Max Verstappen vindt de kritiek die hij kreeg van Pastor Maldonado na de Grand Prix van Oostenrijk "best grappig".

Volgens Maldonado respecteerde Verstappen de regels niet helemaal bij hun felle gevecht om de zevende plaats in de slotfase van de race. "Je moet ook wat ruimte laten voor de andere auto en dat deed hij niet volledig", zei de Venezolaan zondag na de Grand Prix.

"Het is wel grappig dat hij dat gezegd heeft. Dat is het enige wat ik erover zeg", aldus de 17-jarige Nederlander tegenover Autosport.com.

Twee ronden voor de finish haalde Maldonado de Limburger in. De coureur van Toro Rosso werd eerder dit seizoen ook door Romain Grosjean beschuldigd van 'vrij gevaarlijk rijden', nadat hij tegen de achterkant van zijn Lotus was gereden in Monaco.

Verstappen is niet van plan om zijn rijstijl aan te passen. "Ik neem het allemaal niet zo serieus. Ik had het naar mijn zin tijdens de race en probeerde mijn zevende positie te verdedigen. Maldonado zou precies hetzelfde doen."

De Nederlander deed dinsdag een testsessie met Toro Rosso op de Red Bull Ring in Oostenrijk. "We hebben de auto verbeterd ten opzichte van afgelopen weekend. Het was dus een goede dag", stelt Verstappen.

"We hebben veel geleerd over de downforce van de auto. De komende Grand Prix op Silverstone past qua circuit beter bij onze auto. Hopelijk kunnen we daar profiteren van de snelle bochten, die niet aanwezig zijn in Oostenrijk."