Christian Horner vindt dat een onafhankelijk persoon nieuwe regels voor de Formule 1 moet gaan opstellen.

Dat laat de baas van Red Bull Racing maandag weten tegenover Sky Sports. Horner vindt ook dat de Strategy Group, bestaande uit Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes en Williams moet worden afgeschaft.

Die organisatie is momenteel samen met commerciële rechtenhouders en de internationale autosportfederatie FIA verantwoordelijk voor de regels in de koningsklasse van de autosport.

"Ik denk dat er een onafhankelijk persoon nodig is, iemand die momenteel niet volledig betrokken is, zoals Ross Brawn", aldus Horner. Brawn werkte in het verleden voor verschillende renstallen, zoals Ferrari en Mercedes.

"Hij begrijpt de gang van zaken en hij ziet de uitdaging om te schrijven hoe een wagen zou moeten zijn", legt Horner zijn idee uit.

Onhandig

Volgens de 41-jarige Brit is de tijd van de Strategy Group voorbij. "Die is op dit moment vrij onhandig. Ze hebben de commerciële rechtenhouders en de FIA nodig om te beslissen wat ze willen in de Formule 1. Pas daarna zeggen ze tegen de teams: dit is wat we willen, dit zijn de regels en dit is de vorm."

In de voorbije maanden lieten veel prominenten in de Formule 1 weten niet blij te zijn met de huidige manier van racen. Onder meer Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen en Niki Lauda lieten van zich horen.

Er werd vooral gepleit voor meer risico in de sport, waarbij een aanpassing van de huidige regels noodzakelijk is.

Begin deze maand werd er al het idee geopperd voor de herinvoering van bijtanken, maar de meeste teams zagen dat naar verluidt niet zitten.