Ferrari zal op korte termijn nog niet beslissen of Kimi Raikkonen in 2016 een van de twee stoeltjes bij het team bezet. Het contract van de Fin loopt eind dit seizoen af, al is er wel sprake van een optie om de samenwerking met één jaar voort te zetten.

"We zijn nog niet eens op de helft van het seizoen", laat teambaas Maurizio Arrivabene van Ferrari weten aan Motorsport.com.

"Ik kan nog niet tegen Kimi zeggen 'je blijft of je moet weg'. Ik wil dat mijn coureurs zich richten op hun prestaties en alles geven."

Na acht races bekleedt Raikkonen de vierde plaats in het WK. Hij heeft 48 punten minder dan de nummer drie Sebastian Vettel, zijn teammaat.

De gebeurtenissen van afgelopen weekeinde in Oostenrijk, waar Raikkonen niet door de eerste fase van de kwalificatie kwam en al in de eerste ronde van de race uitviel na een crash waarbij ook Fernando Alonso betrokken was, spelen volgens Arrivabene geen rol bij het besluit van Ferrari.

"We kijken naar zijn algehele optreden. Dan doel ik ook op zijn omgang met bijvoorbeeld engineers", legt de teambaas uit. "Wanneer we eruit zijn, weet ik niet. Er is een deadline, maar die vertel ik niet."

Wereldkampioen

Het is uiteindelijk Ferrari-president Sergio Marchionne die beslist over een mogelijk langer verblijf van Raikkonen.

"Ik kan wel mijn mening geven, maar Marchionne hakt de knoop door", zegt Arrivabene. "Zo werkt dat in een normaal bedrijf."

Raikkonen kroonde zich in 2007, tijdens zijn eerste periode bij Ferrari, tot wereldkampioen. De nu 35-jarige Fin keerde begin 2014 terug bij de 'Scuderia'.

Doelstelling

Ondanks de dominantie van Mercedes houdt Ferrari vast aan de doelstelling van drie zeges in dit seizoen. Sinds de zege van Vettel in maart in Maleisië staat de renstal droog.

"Ik denk dat het mogelijk is. De auto wordt steeds beter. We lopen nu een achterstand in, maar ik ben er gerust op dat we in september bij onze thuisrace in Monza op ons allersterkst zullen zijn."

Marchionne denkt er hetzelfde over. ''De auto wordt steeds beter. We lopen nu een achterstand in, maar ik ben er gerust op dat we in september bij onze thuisrace in Monza op ons allersterkst zullen zijn."

Marchionne is bovendien zeer te spreken over viervoudig wereldkampioen Vettel. ''Ik vind dat hij het geweldig doet. Ik ben ontzettend trots op die jongen."