Kimi Raikkonen heeft nog geen idee waarom hij zondag in de eerste ronde van de Grand Prix in Oostenrijk een crash veroorzaakte. De Fin begon flink te slingeren en nam Fernando Alonso mee de vangrail in.

"Het is niet normaal wat er is gebeurd, maar ik heb geen idee wat de oorzaak is", zei de coureur van Ferrari na afloop van de race.

Zowel Raikkonen als Alonso stapte op eigen kracht uit zijn auto. "Ik had totaal geen grip meer over de auto", aldus de Fin. "Het was een gevaarlijke situatie, maar dat hoort ook een beetje bij racen."

Alonso moest wel langs het medisch centrum, maar beide mannen kwamen er zonder grote kleerscheuren van af. De coureur van McLaren haalde na afloop opgelucht adem. 

"Ik begon goed, totdat ik in de vangrail belandde. Het was een gek incident, maar gelukkig zijn we allebei ongedeerd. Raikkonen verloor de controle over zijn auto in de vijfde versnelling, dus hij moet weinig grip hebben gehad."

Hoewel het een teleurstellend weekend was voor McLaren-Honda, blijft Alonso optimistisch. "Onze verwachtingen waren hoger dan dit, maar het gaat de goede kant op. Het zal snel beter gaan."