Pastor Maldonado heeft zondag na de Grand Prix van Oostenrijk geklaagd over de rijstijl van Max Verstappen, met wie hij in de slotfase van de race in een fel gevecht verwikkeld was om de zevende plaats.

"Ik wil niet zeggen dat Verstappen agressief reed, maar laten we zeggen dat hij de regels niet helemaal respecteerde", zei Maldonado tegen Autosport.com. "Je moet ook wat ruimte laten voor de andere auto en dat respecteerde hij niet helemaal."

De Venezolaan kwam met nog zo'n tien ronden te gaan aan de staart van de Toro Rosso van Verstappen, die de snellere Lotus lang van zich af wist te houden.

De 30-jarige Maldonado maakte vijf ronden voor de streep zelfs een forse stuurfout, maar in de voorlaatste ronde sloeg hij alsnog toe. Op het rechte stuk vloog de Zuid-Amerikaan bijna van de baan, maar hij wist dankzij een correctie toch voorbij Verstappen te komen.

"Verstappen zat een aantal keer een beetje aan de limiet, maar dat is oké", stelde Maldonado. "Zolang de stewards er niks aan doen, zeg ik: 'Oké, ze laten ons racen en dat is prima'."

De 17-jarige Verstappen meldde na afloop dat hij "echt alles" uit zijn auto had gehaald en dat zijn banden aan het einde van het gevecht met Maldonado helemaal versleten waren.