Nico Rosberg kon zondag zijn tweede zege op rij in de Grand Prix van Oostenrijk vooral toeschrijven aan de eerste paar honderd meters.

"De start maakte de race. Daarna ging ik voluit, alles liep perfect'', zei Rosberg glunderend na zijn derde overwinning van het seizoen."

De Duitser van Mercedes begon achter teamgenoot Lewis Hamilton als tweede op de Red Bull Ring, maar reed na de eerste bocht op kop en stond die leiding niet meer af.

"Ik was heel blij met de auto, ik kon een mooi gat creëren met Lewis. Het is een geweldig gevoel om hier weer te winnen."

"Nico deed het geweldig, hij was sneller tijdens de race'', stelde Hamilton, die de WK-leiding behield. "Ik had een slechte start en deed daarna alles om terug te komen. In mijn tweede stint ging het vooral om de race uit te rijden."

Felipe Massa eindigde als derde en stond zo voor het eerst dit jaar op het podium. "Het was een fantastische race", zei de Braziliaan van Williams, die in de slotfase Sebastian Vettel van zich af moest houden. "Hij was elke ronde iets sneller, maar ik hield mijn lijn en gebruikte mijn ervaring om Vettel van me af te houden."