Bernie Ecclestone gelooft er niet in dat Red Bull Racing de Formule 1 op korte termijn zal verlaten.

Dat zei de Formule 1-baas zaterdag in Oostenrijk, waar de derde vrije training en de kwalificatie werd verreden.

In de voorbije maanden uitte Red Bull verscheidene keren stevige kritiek op motorleveranvier Renault. Eigenaar Dietrich Mateschitz dreigde in april om met zijn formatie uit de Formule 1 te stappen als de prestaties niet verbeterden.

Ecclestone denkt dat de dreigementen richting Renault, dat ook de motor levert aan het Toro Rosso van Max Verstappen, niet van serieuze aard zijn.

"Ze zijn gewoon teleurgesteld. Ze zeggen dat de matige prestaties niet hun schuld zijn, het is een klacht", legt de 84-jarige Brit tegenover Motorsport.com uit.

"Ik denk niet dat Red Bull ermee stopt. Ik ken Mateschitz goed. In zijn geval zou er bij winst een grotere kans zijn dat hij vertrekt dan bij verlies."

Liefde

Ecclestone gebruikt een metafoor om de situatie van eigenaar Mateschitz bij Red Bull uit de leggen.

"Het betekent niet dat hij wil scheiden omdat hij zijn liefde een beetje kwijt is. Hij heeft gewoon een nieuwe vriendin nodig", doelt de Brit op een eventuele nieuwe motor.

Renault liet onlangs weten dat het de kritiek van Red Bull zat is. "Maar ik denk dat Renault het ook wel begrijpt. Ze zijn gewoon op zoek naar een competitieve motor."

Verstappen gebruikte in Canada al zijn vijfde motor en Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat doen dat dit weekend in Oostenrijk. Zodoende starten ze allebei in de achterhoede.