Max Verstappen was vrijdag na afloop van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk niet tevreden over zijn auto, ondanks dat hij de achtste tijd neerzette.

"Vanmorgen was het heel glad, we hadden veel last van overstuur, dus het was glibberen en glijden. Het is echt zoeken naar de grip", aldus Verstappen op zijn eigen site.

"Het is een hele gladde baan, daar staat het circuit om bekend. Het had vanochtend flink geregend, maar de training zelf was gelukkig droog."

De Nederlander van Toro Rosso ziet nog wel ruimte voor verbeteringen in de tweede vrije training van later op vrijdag.

"We hopen in de tweede training deze lijn door te kunnen zetten. We zijn begonnen met een tweetal vleugelafstellingen. De eerste stint heb ik met een andere vleugel gereden. De tweede stint had ik wat meer last van overstuur, dus het plan is om straks terug te gaan naar de eerste setting. Van daaruit gaan we dan voortborduren."

Boordradio

Verstappen reed 38 rondjes, de meeste van alle coureurs. Tijdens de training riep hij over de boordradio al niet blij te zijn met de beperkte grip van zijn STR10.

"Ik weet niet wat er aan de hand is, maar de auto is ongelooflijk slecht te besturen", zei de 17-jarige Nederlander. Na enige aanpassingen was hij nog steeds niet tevreden. "De auto is onberijdbaar, zoveel overstuur in bocht acht."