Max Verstappen sluit toekomstige deelname aan de 24 uur van Le Mans niet uit.

Ook andere Formule 1-coureurs willen de langeafstandsrace in Frankrijk gaan rijden, des te meer na de overwinning van Nico Hulkenberg met Porsche.

"Het is zeker interessant", zegt Verstappen tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk. "Ik zou het wel leuk vinden om samen met mijn vader de 24 uur van Le Mans te rijden. Dat hoeft niet tijdens mijn Formule 1-carrière, mijn vader kan nog wel even vooruit. Hij verliest zijn snelheid niet zo snel."

De 83e editie van de 24-uursrace in Frankrijk werd verreden op 13 en 14 juni en gewonnen door Porsche. Winnaar Hulkenberg, rijdend samen met Nick Tandy en Earl Bamber die beiden actief zijn in de GT-racerij voor het Duitse merk, is vooral bekend als Formule 1-coureur bij Force India.

"Het was natuurlijk waanzinnig", blikt de Duitser uit Emmerich terug tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Oostenrijk. "En het was een heel intense en lange week."

"Na de Grand Prix van Canada moest ik direct naar Le Mans. Maar het was ongelofelijk om daar bij mijn eerste poging met het team de race te winnen. Ik had de zeer emotionele momenten en geweldige ervaring niet willen missen. Ik ben enorm trots op wat we gepresteerd hebben."

Alonso

Fernando Alonso werd al eerder in verband gebracht met deelname aan de 24 uur van Le Mans. Voor de editie van 2014 gaf de wereldkampioen Formule 1 van 2005 en 2006 zelfs het startsignaal door met de Franse vlag te zwaaien.

"Ik heb al overwogen om op Le Mans te racen", aldus de McLaren-coureur in Oostenrijk. "Dat wil ik nog wel in de toekomst, ik weet alleen niet wanneer. Voor dit jaar zat ik dichtbij een stoeltje, dus misschien volgend jaar."

Ook viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, die nu voor Ferrari rijdt, sluit deelname in Le Mans in de toekomst niet uit. “Men denkt wel eens dat coureurs tijdens een 24-uursrace rustig aan doen vanwege de lengte en omdat er van alles kan gebeuren."

"Maar dit jaar werd er vanaf de eerste ronde de hele race volgas gereden. Dat willen wij als coureurs ook, elk rondje pushen en dat voor lange tijd, want vinden we het leukst. Dus daar denk ik in de toekomst wel aan. Ik heb veel respect voor wat Nico heeft gepresteerd."

Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) en Verstappens teamgenoot Carlos Sainz gaven in Oostenrijk ook aan graag een keer de 24 uur van Le Mans te willen rijden.