Max Verstappen is niet onder de indruk van de kritiek van andere coureurs. De jonge Nederlander probeert zich dit weekend tijdens de Grand Prix van Oostenrijk weer in de top tien te melden.

Hoewel Verstappen dit seizoen tot nu toe slechts eenmaal in de punten finishte - zevende bij de Grand Prix van Maleisië - maakte hij in meerdere races indruk door zich tijdens trainingen of races in de top tien te rijden. Bij zijn eerste meters op het stratencircuit van Monaco eindigde hij vorige maand in de eerste vrije training zelfs als tweede.

"Als mensen over je praten, is dat altijd goed en het allerbelangrijkste. Dat moeten we nu nog omzetten in punten. Ik denk dat ik tot nu toe een goede indruk heb gemaakt in de races."

Het deert Verstappen niet dat verschillende coureurs, onder wie Jenson Button, na zijn crash in Monaco kritiek hadden op de Limburger en op zijn uitspraken over Romain Grosjean. "Het maakt mij niet veel uit. Ik denk dat de oudere coureurs sowieso eerder bang zijn om hun stoeltje kwijt te raken."

Updates

Voor de Grand Prix van Oostenrijk, dit weekend verreden op de Red Bull Ring in Spielberg, heeft zijn team Toro Rosso enkele verbeteringen aan de auto meegenomen.

"We hebben wel wat updates, al moeten we kijken hoe die hier uitpakken. Vooral de voorvleugel is vernieuwd. Dat is moeilijk te zien, maar hij zou beter moeten zijn. Aan de motor is er helaas niets vernieuwd. Renault zal nog wel met upgrades komen, maar dat is nu niet aan de orde."

De berichten dat Red Bull Racing en Toro Rosso in gesprek zijn met Ferrari om volgend jaar met motoren van het Italiaanse merk te rijden, houden de Nederlander niet bezig: "Ik concentreer me nu op dit seizoen, net als het team. Daarna spreken we, ook met Renault, over wat er volgend jaar gaat gebeuren."

Aerodynamica

Tijdens de Grand Prix van Canada twee weken geleden eindigde Verstappen als vijftiende en was duidelijk zichtbaar dat de Renault-motor in de auto van de Nederlander vermogen tekort kwam op de concurrentie met Mercedes- of Ferrari-krachtbronnen.

"Daar hadden we gewoon niet de snelheid op de rechte stukken om ons potentieel te laten zien. We hadden de aerodynamica van de auto nog daarop aangepast, maar dat hielp niet genoeg. Het was een moeilijk weekend."

"De Red Bull Ring is niet heel veel anders, maar gelukkig zitten er een paar snelle bochten in. Daar kunnen we iets winnen, in tegenstelling tot in Canada."

Banden

Vorig jaar reed Verstappen in Spielberg races in het Europees kampioenschap Formule 3 en was hij actief bij een test met een Formule Renault 3.5-bolide voor Red Bull.

"Dit circuit is leuk en doet denken aan oude circuits zoals Zandvoort. Het is wel moeilijk om hier de banden op te warmen. Maar dit is beter dan sommige 'stop-start-circuits' waar de Formule 1 rijdt, met veel snelle stukken en langzame bochten."

"Het is nog even afwachten hoe snel we hier kunnen zijn. Ik denk dat als we bij de top tien kunnen zitten, we het goed doen."