Christian Horner heeft goede hoop dat Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Oostenrijk beter voor de dag komt dan in Canada. Volgens de teambaas van de Oostenrijkse renstal zullen er enkele verbeteringen aan de wagen plaatsvinden en boekt het team progressie.

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo beklaagde zich na de GP van Canada over het gebrek aan snelheid van zijn wagen. De Australiër had in Montreal het gevoel alsof hij 'steeds tegen een muur liep' en kwam niet verder dan de dertiende plaats.

Horner heeft begrip voor de frustratie van Ricciardo. "Hij was niet blij met zijn prestatie en zijn verwachtingen waren – zeker na vorig jaar- erg hoog. Maar we boeken progressie met het chassis. Sinds de GP van Maleisië maken we stappen en er zit nog veel meer in de pijplijn", zegt de Engelsman tegen Autosport.com.

"We zijn nog zwak in bochten die met een lage snelheid worden genomen, maar de monteurs krijgen daar steeds mee grip op. In de volgende races zullen we stappen zetten."

Volgens Horner is motorleverancier Renault al druk bezig met de ontwikkeling van de motor voor volgend jaar. "Er zijn momenteel enkele belangrijke tests gaande in Viry en die zullen een grote impact hebben op onze prestaties volgend seizoen. Ferrari heeft goed werk geleverd door energie, tijd en onderzoek te doen en ze hebben het gat naar de concurrentie gedicht. Zij hebben aangetoond dat het mogelijk is."

"Dat geeft mij vertrouwen en ik hoop dat Renault hetzelfde doet zodat we het gat naar de concurrentie kunnen verkleinen", aldus Horner.

Marko

Red Bull-adviseur Hermut Marko heeft er weinig vertrouwen in dat de situatie bij Renault voor het einde van het seizoen nog verbeterd.

"Er komen updates aan, maar het is nog de vraag of de motor daarvan beter wordt. We zullen op zijn vroegst pas tijdens de laatste drie races progressie zien."