Kimi Raikkonen is de volgende coureur die ervoor pleit dat Formule 1-auto's sneller moeten worden om races spannender te maken voor fans.

"Toen ik begon in de Formule 1 was het een stuk opwindender voor iedereen, was het echt de top", zegt Raikkonen tegen Canal+ France. "Maar dat is lang geleden."

De 35-jarige Fin debuteerde in 2001 in de koningsklasse van de autosport en kroonde zich in 2007 in dienst van Ferrari tot wereldkampioen. Inmiddels zit hij in het tweede seizoen van zijn tweede periode bij de Italiaanse renstal.

"We hadden verwacht dat de auto's de laatste jaren sneller en opwindender zouden worden, maar door alle regelveranderingen proberen ze de auto's juist steeds langzamer te maken."

"We willen niet dat iemand gewond raakt, maar er zal iets gedaan moeten worden om de races opwindender te maken zodat mensen gaan kijken. De fans moeten de snelheid echt kunnen zien, het moet iets gevaarlijker worden."

Alonso

Twee andere voormalig wereldkampioenen, Sebastian Vettel en Fernando Alonso, pleitten er vorige maand al voor dat de auto's weer net zo snel moeten worden als een decennium geleden.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner stelde na de weinig opwindende Grand Prix van Canada van afgelopen zondag dat hij wil dat coureurs altijd "vol gas" moeten kunnen geven.