Bernie Ecclestone is lyrisch over Lewis Hamilton. De Britse wereldkampioen is volgens zijn landgenoot voor een groot deel verantwoordelijk voor de populariteit van Formule 1.

"Hij is de beste kampioen die we ooit hebben gehad voor de Formule 1", aldus de commerciële baas van de koningsklasse van de autosport tegen Sky Sports.

"Hij bereikt allerlei type mensen in de wereld die geen liefhebbers van de sport zijn. Ook die mensen herkennen hem, ik ken geen enkele andere coureur bij wie dat zo is. Ik ben een groot fan van Lewis omdat hij de sport geweldig promoot."

Ecclestone is zeer kritisch op de marketingpotentie van de Duitsers Nico Rosberg, teamgenoot van Hamilton bij Mercedes, en Ferrari-coureur Sebastian Vettel op marketinggebied.

"Sorry dat ik dit moet zeggen Nico, maar je bent niet zo goed voor mijn zaken. Je hebt geen Duitse fans aan je zijde. Duitsland is een dramatische markt voor de Formule 1. Het wegvallen van de Duitse Grand Prix illustreert dat."

"Sebastian doet daar in Duitsland ook niet veel voor. Mensen herkennen hem nauwelijks op straat. Lewis is juist een held in Groot-Brittannië en de mensen daar houden van Formule 1."