Renault gaat zich richten op het verbeteren van de prestatie van zijn Formule 1-motor, waarmee onder anderen Max Verstappen rijdt. 

Tot nu toe hield het Franse merk zich vooral bezig met de betrouwbaarheid van de krachtbron, die in het begin van het Formule 1-seizoen nogal te wensen overliet.

''We hebben nu drie races op rij geen problemen gehad", zei racechef Cyril Abiteboul van Renault na de Grand Prix van Canada van afgelopen zondag. ''Nu kunnen we onze aandacht vestigen op het motorvermogen."

In Canada werd duidelijk dat Verstappen en zijn Renault-collega's bij Toro Rosso en Red Bull Racing op de rechte stukken geen vuist konden maken tegen coureurs met sterkere Ferrari- en Mercedes-motoren.

''We moeten ons niet laten afleiden door dat soort slechte resultaten", aldus Abiteboul. ''We richten ons op de lange termijn."

Red Bull-teambaas Christian Horner moedigde Renault een maand geleden al aan om prioriteit te geven aan het verbeteren van de prestatie van de motor. "We moeten nu al progressie boeken in voorbereiding op volgend jaar", zei de Engelsman na de GP van Spanje.