Voor Red Bull-coureur Daniel Ricciardo was de Grand Prix van Canada zondag naar eigen zeggen alsof hij 'steeds tegen een muur liep'.

De Australiër won de race in 2014, maar kwam dit jaar in Montreal niet verder dan de dertiende plaats, nadat hij als negende was gestart. De Australiër finishte vijf plaatsen en 33 seconden achter zijn teamgenoot Daniil Kvyat.

"Voor volgend seizoen moeten we echt onze grote problemen aanpakken. Nu moet ik eerst begrijpen waarom mijn race zo slecht was, ook in vergelijking met mijn teamgenoot Daniil", aldus Ricciardo tegenover Motorsport.com.

"We hadden verschillende instellingen. Ik had iets meer downforce dan hij, maar dat gaf mij juist een voordeel in het begin van de race. We gleden over het circuit, ik had te weinig grip."

"Er is iets dat niet klopt. Eerst moeten we naar mijn auto kijken en daarna moeten we als team vooruit kijken, maar ik weet eerlijk gezegd niet waar we moeten beginnen."

Snelheid

Ricciardo, die onder meer gepasseerd werd door Force India-coureur Sergio Perez en Toro Rosso-coureur Carlos Sainz jr., vindt vooral dat zijn auto snelheid mist.

"Ik heb alles geprobeerd, maar niets werkte. Het is net alsof ik steeds tegen een muur aanliep. Ik werd op een ronde gezet door een coureur van Williams, het was dus een slechte dag voor ons."

Red Bull kent tot nu toe een slecht seizoen. Het lukte Ricciardo en Kvyat nog niet om bij een Grand Prix op het podium te eindigen.