McLaren-coureurs Fernando Alonso en Jenson Button voelen zich strijdbaar, ondanks dat ze beiden niet konden finishen zondag in de Grand Prix van Canada door technische problemen.

Het betekende de tweede keer na de Grand Prix van Maleisië dat beide McLarens de finish niet haalden. De Britse renstal kent veel problemen in het eerste jaar na de terugkeer van Honda als motorleverancier.

Alonso en Button konden zich voordat ze uitvielen op het circuit van Montreal niet mengen in de strijd om een plek bij de eerste tien. De voormalig wereldkampioenen kregen tijdens de race tot hun eigen frustratie van het team te horen dat ze zich moesten inhouden om brandstof te sparen.

Alonso blijft desondanks geloven in alle inspanningen die bij McLaren, dat worden gedaan om de situatie te veranderen.

"Ik ben natuurlijk niet blij dat ik nu voor de derde keer op rij de finish niet gehaald heb", aldus de Spanjaard op Formula1.com. "We moeten nu alles op een rij zetten en harder dan ooit gaan werken om het gat met de andere teams te dichten."

"Hopelijk hebben we een les geleerd. Het is beter dat we die problemen nu hebben, nu we nog niet heel competitief zijn."

Veel verbeterd

Button beschreef zijn Grand Prix van Canada als 'behoorlijk pijnlijk'. "Het is makkelijk voor mensen om naar de resultaten te kijken en te zeggen dat we een slecht seizoen hebben, maar dat is eigenlijk niet het geval. We hebben veel verbeterd sinds de eerste race."

"We liggen nog steeds ver achter bij veel andere teams als je kijkt naar de kracht en het design van de auto, maar als we het niet proberen, komen we nooit bij de grote jongens."

Directeur van McLaren-Honda Eric Boullier prees zijn coureurs voor hun houding. "Alonso en Button blijven briljant rijden, ondanks de moeilijke omstandigheden. Ze werken allebei erg hard om ons team vooruit te helpen. Het zal tijd kosten, maar uiteindelijk komen we er."

De vier punten die Button met zijn achtste plaats in Monaco haalde, zijn de enige punten voor McLaren tot nu toe dit seizoen.