Romain Grosjean heeft kritiek geuit op Max Verstappen omdat de Nederlander weigert de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de crash in Monaco.

Verstappen viel een kleine twee weken geleden in het prinsendom uit na de harde crash en Grosjean viel door het ongeval buiten de punten. Verstappen werd na afloop van de race bestraft door de wedstrijdleiding.

Video: De crash tussen Verstappen en Grosjean in Monaco

De 17-jarige Limburger was echter van mening dat het zware ongeluk werd veroorzaakt doordat Grosjean eerder in de remmen ging dan de Nederlander verwachtte. De coureur van Toro Rosso herhaalde donderdag tijdens een persconferentie in aanloop naar de GP van Canada dat hij zijn rijstijl niet gaat veranderen.

Grosjean is teleurgesteld dat Verstappen de verantwoordelijkheid voor de crash niet op zich neemt. "Ik heb ook veel fouten gemaakt, maar ik heb ervan geleerd. Het belangrijkste is dat je je fout toegeeft en je excuseert bij degene met wie je crashte."

"Max is erg getalenteerd en wat hij tot nu toe heeft laten zien, is zeer indrukwekkend. Maar hij heeft een fout gemaakt en ik vind het jammer dat hij daar niet van leert. Formule 1 is gevaarlijk en dat moeten we in ons achterhoofd houden."

"Ik hoop dat hij realiseert dat hij een fout begaan heeft en ervan leert. Dan weet ik zeker dat hij nog veel succes zal hebben", aldus Grosjean.

Button

Ook Jenson Button liet zich in Canada uit over de crash tussen Verstappen en Grosjean. "Max is nog jong en je moet erg opletten met wat je tegen de pers zegt. Om met de vinger naar iemand anders te wijzen en zeggen dat hij te vroeg remde, is nogal wat", zei de Engelsman.

"Ik denk ook dat het niet meer voorkomt in de autosport. We zijn allemaal volwassen en doen dat soort dingen niet in de Formule 1."