Lewis Hamilton denkt niet meer aan de tactische blunder die hem twee weken geleden in Monaco de zege kostte. 

''Ik kijk enkel vooruit en niet terug. Ik heb al heel lang niet meer aan die race gedacht", zei de wereldkampioen donderdag op een persconferentie in Montreal, waar zondag de Grand Prix van Canada wordt verreden.

Hamilton maakte in Monaco in opdracht van zijn team Mercedes vanaf de koppositie een extra pitstop toen de safety-car op de baan kwam. Dat bleek een inschattingsfout, want de concurrentie reed de pits voorbij, zodat Hamilton een zekere overwinning verloor. De media voelden Hamilton in Canada flink aan de tand over het incident, maar de Brit wilde er weinig meer over loslaten.

''Ik heb het achter me gelaten. Ik wil er niet meer aan denken, het kan me geen bal schelen. Je kunt het verleden niet veranderen, dus moet je er ook niet over blijven piekeren."

Vertrouwen

De blunder was extra pikant omdat Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg er met de winst vandoor ging. De Duitser won zijn tweede Grand Prix op rij en naderde klassementsleider Hamilton tot tien punten. 

De Engelsman verzekerde donderdag dat zijn relatie met Mercedes nog uitstekend is. ''Ik heb nog altijd het volste vertrouwen in het team. We hebben samen prachtige successen gevierd en één mislukte race brengt onze verhouding niet in gevaar. Ik heb een geweldig team en een superauto."

Hamilton verlengde onlangs nog zijn contract voor drie jaar bij Mercedes.