Renault heeft een eerste gesprek met Formule 1-baas Bernie Ecclestone achter de rug over de toekomst van de motorfabrikant in de koningsklasse van de autosport.

"Het was een nuttige ontmoeting", zegt Cyril Abiteboul, chef motorsport bij Renault, maandag tegen Autosport.com.

Renault-baas Carlos Ghosn en Jerome Stoll, de baas van de Formule 1-afdeling van het Franse bedrijf, waren een week geleden ook bij het gesprek in Monaco.

Renault gaf na de moeizame start van de teams van Red Bull Racing en het Toro Rosso van Max Verstappen al aan dat het overweegt om uit de Formule 1 te stappen. Andere opties zijn om net als nu motorfabrikant te blijven of om een eigen renstal te beginnen.

Abiteboul benadrukt dat Renault tot het einde van volgend seizoen een bindend contract heeft met Red Bull en Toro Rosso en dat het voor die tijd sowieso niet uit de sport zal verdwijnen.

"Het gesprek was daarom in eerste instantie bedoeld om iedereen gerust te stellen dat we ons contract zullen respecteren. Daar is geen twijfel over. Op een gegeven moment moeten we beslissen of we daarna nog verder gaan. Dit is daarvoor de eerste stap, deze gesprekken."

Ricciardo

Red Bull Racing en Toro Rosso kenden in de eerste zes Grands Prix regelmatig problemen met de Renault-motor. Red Bull-coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat staan zevende en achste in de WK-stand, terwijl Carlos Sainz en Verstappen (Toro Rosso) twaalfde en veertiende zijn.

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft al gedreigd uit de Formule 1 te stappen als Renault er niet in slaagt om een competitieve motor te bouwen.

"Het gesprek met Ecclestone was een goed moment om bij te praten en te proberen de positie van Renault te verduidelijken, aangezien er veel dingen over ons worden gezegd door mensen die geen Renault-vertegenwoordigers zijn", aldus Abiteboul.

"We wilden eerst de discussie aangaan met Bernie om al onze opties te bespreken. Dat is alles op dit moment."

De volgende Grand Prix is aanstaande zondag in Canada.