Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Canada, die volgende week op het programma staat in de Formule 1.

De 17-jarige Nederlander van Toro Rosso is benieuwd naar het circuit Gilles Villeneuve, waarop hij nog geen ervaring heeft.

"Canada wordt een uitdagende race voor ons vanwege de lange rechte stukken, maar ik denk dat we ondanks dat opnieuw een sterk weekend kunnen beleven", voorspelt Verstappen zaterdag op zijn website.

"Het wordt de eerste keer dat ik in Canada kom, maar ik heb veel goede dingen gehoord over de baan, de stad en het land. Vandaar dat ik er dus naar uit kijk."

Crash

Vorige week kwam Verstappen tijdens de Grand Prix van Monaco in botsing met Romain Grosjean, waardoor hij in Canada vijf plaatsen wordt teruggezet op de startgrid. Fysiek heeft Verstappen geen hinder van de crash.

"Ik voel me prima na mijn crash in Monaco. Ik heb er niks blijvends aan overgehouden. Ik heb zelfs een dag gekart in Genk, dus alles is oké op het fysieke vlak."

In de WK-stand bezet Verstappen momenteel de veertiende plaats. Zijn zes punten pakte hij in de Grand Prix van Maleisië. De race in Canada staat op 7 juni op het programma.