De invloedrijke adviseur van Red Bull Racing, Helmut Marko, is onder de indruk van Max Verstappen en zijn optreden afgelopen weekeinde bij de Grand Prix van Monaco.

"Max was fantastisch", zegt de 72-jarige Marko donderdag tegen Motorsport.com. "Alleen jammer dat hij een slechte pitstop had."

"Het was goed zoals hij daarna de Ferrari van Sebastian Vettel volgde en Valtteri Bottas inhaalde. Dat toont aan welke potentie hij heeft."

De 17-jarige Verstappen, die rijdt voor van Red Bulls satellietteam Toro Rosso, haalde desondanks niet de finish in Monte Carlo. Hij crashte nadat hij de wagen van Romain Grosjean raakte en werd daar ook voor bestraft.

Volgens Marko was de crash echter niet meer dan een gewoon "race-incident", waarbij de Fransman ook niet vrijuit ging. "Romain week van zijn lijn af toen hij al had gezien dat Max daar was."

De wedstrijdleiding in Monaco bepaalde dat Verstappen bij de Grand Prix van Canada vijf plaatsen terug moet op de startopstelling. De race op het Circuit Gilles Villeneuve is op 7 juni.

Kvyat

Ondanks de crash hebben de goede prestaties van Verstappen en zijn teamgenoot Carlos Sainz al tot speculaties geleid over het doorschuiven van de coureurs naar Red Bull.

De leiding zou niet tevreden zijn over de prestaties van Daniil Kvyat, ook al werd de Rus zondag vierde in Monte Carlo. Daniel Ricciardo staat naar verluidt in de belangstelling van Ferrari en Williams.