Lotus-teammanager Alan Permane heeft woensdag benadrukt dat zijn coureur Romain Grosjean niks te verwijten viel bij de crash met Max Verstappen zondag bij de Grand Prix van Monaco.

"Het was nogal duidelijk. Verstappen maakte een vrij stomme actie. Dat was duidelijk te zien op de beelden", zegt Permane tegen Motorsport.com.

"Romain maakte misschien een heel kleine beweging, maar dat mag. Het was niet alsof hij alle kanten op ging."

De wedstrijdleiding gaf de schuld voor het incident in de eerste bocht van de 64e ronde van race ook aan de 17-jarige Nederlander. De Toro Rosso-coureur moet over anderhalve week bij de GP van Canada vijf plaatsen terug op de startopstelling en krijgt twee strafpunten op zijn licentie.

Video: De crash Max Verstappen en Romain Grosjean in Monaco

Remmen

Verstappen legde na de race de schuld bij Grosjean, die volgens de Limburger "duidelijk eerder remde" dan een ronde eerder.

Permane spreekt dat tegen. "Het is heel duidelijk dat Verstappen gewoon een beetje dom was."

Eerder op woensdag meldde Permane via Twitter al dat de data aantoonde dat Grosjean juist 5 meter later remde dan een ronde eerder. "Die data is geaccepteerd door de FIA en daarom kreeg Max een straf en niet Grosjean."

De Franse coureur stelde zelf na de race ook al dat hij zich van geen kwaad bewust was.

Verstappen meldde dinsdag dat hij een beetje verbaasd was door zijn straf. "Ik vind dat de stewards hadden moeten doorzien dat het een verdedigende actie van Grosjean was."