Red Bull Racing beslist deze week of het tijdens de volgende Grand Prix, over anderhalve week in Canada, een vijfde motor inzet bij zowel Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat.

"Het ligt aan de staat van de motoren na Monaco, dat bekijken we deze week", laat teambaas Christian Horner weten aan Autosport.com.

Volgens het reglement mogen renstallen per coureur maar vier motoren inzetten. De huidige regels geven aan dat als de vijfde krachtbron voor het eerst wordt gebruikt, de coureur tien posities wordt teruggezet in de startopstelling. Voor volgende raceweekends dat dit gebeurt, geldt een gridstraf van vijf plaatsen.

Bij een zesde motor wordt de sanctie herhaald.

Red Bull Racing kampt dit seizoen met grote problemen met de Renault-krachtbron.

Afgelopen weekeinde in Monaco verliep alles echter naar wens en boekte het team zijn beste resultaat van deze jaargang met de vierde plaats voor Kvyat en de vijfde plek voor Ricciardo.

"Het is een stap in de goede richting", aldus Horner. "Maar in Canada wacht ons op dit gebied een grotere uitdaging, de motoren krijgen het daar moeilijker."

De teambaas is tevreden over het weekeinde in Monaco. "We hebben een Ferrari op waarde geklopt, daar konden we alleen maar op hopen. De coureurs deden het fantastisch en Renault haalde alles uit de huidige motor."