Max Verstappen is enigszins verrast dat hij een straf heeft gekregen voor zijn harde crash met Romain Grosjean zondag in de Grand Prix van Monaco.

"Ik ben er wel een beetje verbaasd over, maar ik kan er niets aan veranderen", zegt Verstappen tegen De Telegraaf. "Als je iemand van achteren raakt, heb je vaak de schijn tegen."

"Ik was echter veel sneller. Zijn banden waren eraan en ik reed op de snellere supersofts. Ik vind dat de stewards hadden moeten doorzien dat het een verdedigende actie van Grosjean was."

De 17-jarige Nederlander reed zondag in de 64e ronde van race in Monaco bij een mislukte inhaalactie hard tegen de achterkant van de Lotus van Grosjean en crashte met flinke snelheid de vangrail in bij de eerste bocht van het stratencircuit.

Video: Max Verstappen crasht in Monaco

Verstappen werd na de race door de wedstrijdleiding bestraft voor zijn aandeel in het incident. Hij moet bij de volgende race in Canada vijf plaatsen terug op de startopstelling en krijgt twee strafpunten op zijn licentie.

Ontwijken

De Toro Rosso-coureur stelde direct na de race al dat hij vond dat Grosjean "duidelijk eerder remde. Ik probeerde hem nog te ontwijken, maar ik werd er echt door verrast."

De Fransman van Lotus ontkende schuld. "Inhalen is moeilijk in Monaco en volgens mij heeft hij op dat gebied wel ervaring opgedaan vandaag", zei Grosjean over Verstappen.

De Nederlander, die afgezien van een stijve nek nergens last van heeft, denkt dat hij "alleen maar sterker" zal worden van zijn eerste grote crash in de Formule 1.

"Ik heb laten zien dat ik ook hier kan inhalen en dat de snelheid er is. Ik heb van alle kanten complimenten gekregen, dan doe je toch wel iets goed."