Felipe Massa vindt de straf die Max Verstappen kreeg naar aanleiding van zijn crash tijdens de Grand Prix van Monaco verdiend.

Volgens de Braziliaan was de inhaalactie van de 17-jarige coureur van Toro Rosso op Romain Grosjean gevaarlijk.

De Nederlander viel door een botsing met de Fransman op het stratencircuit in het prinsendom uit en werd bestraft door de wedstrijdleiding. Hij moet vijf plaatsen terug op de startgrid van de volgende race in Canada en krijgt twee strafpunten op zijn licentie. 

Massa vindt de beslissing van de officials terecht. "Ik vond de crash van Verstappen behoorlijk gevaarlijk. Hij hoort ook een straf te krijgen voor wat hij deed. Hij remde veel te laat terwijl hij achter Grosjean reed en wat er gebeurde was erg gevaarlijk", zegt de Braziliaan in gesprek met Autosport

Bekijk de crash van Verstappen:

Volgens de 34-jarige coureur van Williams mag Verstappen van geluk spreken dat hij niet gewond raakte bij het ongeval. "Dit toont misschien wel aan dat ervaring telt in de Formule 1. Verstappen heeft geluk dat hij niets heeft overgehouden aan de crash."

"Het was erg gevaarlijk voor hem omdat hij pas 17 is. Als hij gewond was geraakt, had iedereen zich afgevraagd waarom ze een 17-jarige een licentie geven voor de Formule 1."

Verstappen zelf was van mening dat zijn crash werd veroorzaakt doordat Grosjean eerder in de remmen ging dan de Nederlander verwachtte.