Lewis Hamilton dacht zondag tijdens de Grand Prix van Monaco dat zijn belagers Nico Rosberg en Sebastian Vettel ook waren gestopt, toen hij de pitstop maakte die hem de zege kostte.

Tijdens de door Max Verstappen veroorzaakte safetycar-situatie dook de leidende Hamilton naar binnen voor nieuwe banden. Toen hij de baan weer op kwam, zag hij tot zijn schrik dat hij achter Rosberg en Vettel was terechtgekomen.

De Brit moest daardoor genoegen nemen met de derde plaats, terwijl zijn teamgenoot Rosberg zegevierde.

"Ik kan niet helemaal onder woorden brengen hoe ik me voel momenteel, dus dat probeer ik ook niet", zei de hevig teleurgestelde regerend wereldkampioen na afloop. "Om eerlijk te zijn ging het allemaal zo snel dat ik het me niet helemaal kan herinneren. Je vertrouwt op je team."

Hamilton dacht dat hij naar binnen werd geroepen om zich met nieuwe banden te beschermen tegen Rosberg en Vettel die, zo dacht de Brit, ook waren voorzien van vers rubber.

Videoscherm

"Ik keek naar een van de videoschermen en het leek alsof het team buiten stond en ik dacht dus dat Rosberg een pitstop had gemaakt. Toen het team me zei om buiten te blijven riep ik dat de banden snel afkoelden. Omdat ik dacht dat die andere jongens ook gepit hadden en met nieuwe superzachte banden achter me zouden komen, zijn we voor een pitstop gegaan."

Hamilton zei dat het verliezen van de zege in Monaco extra pijnlijk voor hem was omdat hij de race zeer speciaal vindt. "Deze Grand Prix ligt me na aan het hart. Maar momenteel kan ik aan niets anders denken dan zo snel mogelijk weer een race te winnen."

De teamleiding van Mercedes haastte zich na afloop te excuseren bij Hamilton voor de verkeerde inschatting.